ابراهیم امینی نجف‌آبادی


اطلاعات شناسنامه ای

تاریخ تولد: ۱۳۰۴/۰۴/۰۹
تاریخ وفات: ۱۳۹۹/۰۲/۰۵
محل وفات: بیمارستان شهید بهشتی، قم، ایران
محل دفن: حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س)، قم، ایران


دلیل شهرت

عالم دینی

نائب رئیس اسبق مجلس خبرگان رهبری، عضو برجسته جامعه مدرسین قم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، امام جمعه قم

علت وفات

بیماری


توضیحات و جزئیات بیشتر

آیت الله ابراهیم امینی نجف‌آبادی (متولد ۱۳۰۴ش) نائب رئیس اسبق مجلس خبرگان رهبری، عضو برجسته جامعه مدرسین قم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، امام جمعه قم تا سال ۱۳۸۴ و از شاگردان برجسته آیت الله بروجردی، امام خمینی و علامه طباطبایی بوده است. وی همچنین عضو شورای بازنگری قانون اساسی بوده و در اوائل انقلاب به عنوان نماینده امام خمینی به شهرهای نهاوند، هرمزگان، مازندران، همدان و ملایر رفته است. در سال ۱۳۵۸ به مأموریت از امام خمینی به ترکمن‌صحرا رفته و به اختلافی که بین مردم و مالکین و اربابان توسط گروهک منافقین ایجاد شده بود، پایان داد.

مطالعه بیشتر


نقل قول ها و پیام های مرتبط

بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله وانا الیه راجعون
العلماء باقون مابقی الدهر

عالَم اسلام، حوزه علمیه و نظام اسلامی در طلیعه ماه مبارک رمضان، عالِمی عارف، مبارز، باتقوا، دغدغه‌مند و ساده زیست را از دست داد و موجب تأثر و تألم عمیق کسانی گردید که با زندگی و منش او آشنا بودند.

آیت الله امینی که بحق یار دیرین و مورد وثوق حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری «مدظله العالی» بود در تمام عرصه‌های خدمت به انقلاب و نظام که مسؤولیتی بر عهده اش گذارده شد با مشی طلبگی و ساده زیستی بی‌آنکه به دنبال مطامع دنیوی باشد در زندگی فردی و سلوک با مردم، خوش درخشید و خود را همواره خادم مردم به ویژه محرومان می‌دانست. زندگی ساده و بی آلایش او قبل و بعد از انقلاب علی رغم داشتن سمت‌های مهم کشوری، گواه بر این مدعاست.

آن عالم خداباور با تمام مسؤولیت‌هایی که داشت، اما تبیین معارف ناب اسلامی با قلمی روان برای همگان به ویژه جوانان و طرح مسائل و مشکلات اجتماعی با بیانی ساده را همواره دغدغه خود می‌دانست و تا آخر عمر لحظه‌ای در این راه بیکار ننشست «عاش سعیداً و مات سعیداً».

اینجانب این ثلمه عظیم را محضر مبارک حضرت حجت (عج)، رهبر معظم انقلاب، حوزه علمیه، علمای اعلام به ویژه خبرگان محترم و بیت مکرم ایشان تسلیت گفته برای آن مرحوم رحمت واسعه الهی و بازماندگان و علاقمندان ایشان صبر و اجر مسئلت می‌نمایم.

بسم الله الرحمن الرحیم

درگذشت عالم مجاهد و پارسا مرحوم آیت‌الله آقای حاج شیخ ابراهیم امینی رضوان‌الله‌علیه را به حوزه‌ی مبارک قم و فضلا و علاقمندان و مستفیدان از آثار قلمی آن مرحوم و بویژه خاندان مکرّم ایشان تسلیت عرض میکنم. عمر با برکت این عالم بزرگوار یکسره در راه علم و کسب و نشر معارف اسلامی و نیز مجاهدت سیاسی و اجتماعی و حضور فعال در مناصب رسمی نظام جمهوری اسلامی همچون امامت جمعه و عضویت در مجمع تشخیص مصلحت و مجامع تصمیم‌گیر حوزوی، مصروف گردیده است، همچنانکه سلوک فردی ایشان نمونه‌ی چشم‌نوازی از پارسائی و پرهیزگاری و بی‌اعتنائی به جاذبه‌های مادی را مجسّم ساخته است. رحمت خدا بر این روحانی انقلابی و صادق و مجاهد باد. از خداوند متعال مغفرت و رضوان الهی برای ایشان مسألت میکنم.

سیّدعلی خامنه‌ای
۶ اردیبهشت ۱۳۹۹

بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون

همزمان با آغاز رمضان المبارک، ماه رحمت و غفران، آسمان جهاد و اجتهاد در فقدان ستاره ای فروزان، سوگوار شد. آیت الله آقای حاج شیخ ابراهیم امینی،فقیه پارسا و مجاهد، پس از عمری تلاش و فداکاری در مسیر نشر معارف نورانی اسلام، به زیارت معبود شتافت.

آیت الله امینی در زمره نخستین یاران امام بود که خالصانه و با تمام توان، در خدمت به نهضت اسلامی کوشید و پس از پیروزی انقلاب، تا به امروز نیز غیرتمندانه در مسیر امام راحل و رهبری معظم انقلاب اسلامی در سنگرهای گوناگونِ خدمت، اعم از عضویت در ادوار مختلف مجلس خبرگان رهبری، مجمع تشخیص مصلحت نظام، امامت جمعه قم و ... نقش آفرینی کرد.

تقوی، زهد، اخلاص، حق طلبی و ساده زیستی این عالم فرزانه، برای همه کسانی که از نزدیک ایشان را می شناختند، درس آموز بود.
اینجانب این ضایعه مولمه را به محضر مبارک حضرت ولیعصر(عج)، مقام معظم رهبری، مراجع عالیقدر تقلید، حوزه های علمیه و نیز به بیت مکرم، دوستان، دست پروردگان و ارادتمندان ایشان تسلیت عرض نموده، از درگاه حضرت حق، برای آن مجاهد پارسا، علو درجات و برای عموم بازماندگان، صبر و اجر و دوام توفیق، طلب می کنم.

محسن رضایی
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام

رحلت اندوهبار عالم مجاهد و پارسا، آیت الله ابراهیم امینی رضوان الله تعالی علیه موجب تالم و تاثر گردید.‌این فقیه عالیقدر از سرمایه های ارزشمند انقلاب اسلامی و از شخصیت‌های‌ گرانقدر و دارای تراز ممتاز در میان علما بودند که در سراسر عمر پربرکت خویش به نشر علوم اسلامی و ترویج معارف اهل بیت علیهم السلام اهتمام ورزیدند.

این عالم بزرگوار از جمله‌ نخستین مبارزان راه دشوار انقلاب و از چهره‌های اثرگذار و یاوران صمیمی نهضت امام خمینی رحمة الله علیه بودند و در همان زمان با یاری جمعی از علمای مبارز تشکلی را پایه ریزی کردند که بعدها هسته مرکزی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم را شکل داد.

ایشان پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز از یاران صدیق و غیرتمند امام بزرگوار و رهبر معظم انقلاب بودند که شجاعانه و با همت والا در عرصه‌های مهم کشور نقش آفرینی و خدمات ارزنده ای را به نظام اسلامی تقدیم کردند. از نمایندگی مجلس خبرگان در ادوار گوناگون تا عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، امامت جمعه شهر مقدس قم ، فعالیت های فرهنگی و تالیف کتب تعلیمات دینی نظام تحصیلی کشور، همه جا و همه وقت در موضع عالمی دینی و شخصیتی انقلابی و مردمی ظاهر شدند و همه‌ وزن وزین خود را در حوادث این سالیان در کفه‌ حق و حقیقت و دفاع از آرمان های اسلام و انقلاب نهادند».

در خاتمه پیام تسلیت رییس مجلس شورای اسلامی آمده؛‌ اینجانب ضمن عرض تسلیت این ضایعه به پیشگاه حضرت بقیه الله الاعظم ارواحنا فدا، مقام معظم رهبری، ملت غیور ایران ،حوزه های شریف علمیه، بیت مکرم و جمیع دوستداران و ارادتمندان ایشان، از درگاه خداوند متعال برای روح بلند آن عالم ربانی که در سرآغاز ماه مبارک رمضان به جوار لطف حق پیوستند، علو درجات و رحمت واسعه و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل مسئلت می کنم.