محمد ابوالحسنی


اطلاعات شناسنامه ای

تاریخ تولد: ۱۳۵۵
تاریخ وفات: ۱۴۰۰/۰۱/۰۷
محل وفات: بیمارستان امام خمینی(ره)، تهران، ایران
محل دفن: امامزاده اسماعیل (ع)، محله زرگنده، تهران، ایران


دلیل شهرت

هنرمند

تهیه‌کننده و فعال حوزه پویانمایی و انیمیشن

علت وفات

بیماری

کووید-۱۹، کرونا

توضیحات و جزئیات بیشتر

ابوالحسنی جزو پیشگامان تولید صنعتی انیمیشن در ایران بود و با تهیه آثاری همچون «دیرین دیرین» نقش بسزایی در حرفه‌ای شدن تولیدات پویانمایی ایفا کرد و با ذهن خلاق و مبتکر خود توانست مسیری نو را در تبلور خلاقیت جوانان ایرانی در خدمت اقتصاد فرهنگ، همواره کند.
از سال ۸۳ وارد عرصه انیمیشن شد و ابتدا با یک تیم ۱۲ نفره پویانمایی را شروع کرد و تا سال ۸۸ این همکاری به تیم ۱۷۰ نفره رسید. او در این ۵ سال ۲ هزار انیمیشن فرهنگی در مورد آب، برق، گاز، مواد مخدر، پلیس و بهداشت و … تهیه کرد.
ابوالحسنی با خلق دیرین دیرین با محمدرضا علیمردانی به شهرت رسید و این پویانمایی بدل به یکی از پر مخاطب‌ترین انیمیشن‌های چند سال اخیر شد.
این پویانمایی به کارگردانی علی درخشی و تهیه کنندگی عبدالحسین و محمد ابوالحسنی، به سراغ موضوعات و مشکلات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی رفته است. محمد رضا علیمردانی دوبلور، خواننده و بازیگر با سابقه صداپیشگی ٢٣ شخصیت این سریال چون راوی، وی، قرمزانی، قهوانی، اینیوعه و … را برعهده دارد. این مجموعه نخستین بار در نوروز ۹۴ منتشر شد.
محمد ابوالحسنی تلاش می‌کرد در محصولات فرهنگی‌اش مماس با مسائل روز حرکت کند. زمانی که پای کرونا به ایران رسید، او محتوای برنامه‌هایش را به سمت فرهنگسازی در مسیر مقابله با این ویروس بُرد. او دو مجموعه سی قسمتی با عناوین فاصله گذاری اجتماعی و اینجوری نباشیم تهیه کرد و در آنها نکات آموزشی مربوط به این بیماری را گنجاند.
زنده‌یاد محمد ابوالحسنی را خیلی‌ها یک چهره فرهنگی می‌دانند که با تولید انیمیشن سعی در آموزش و فرهنگسازی داشت. با وجود این، او یک کارآفرین موفق هم بود و با راه‌اندازی بنیاد ملی توسعه کارآفرینی محتوای دیجیتال زمینه‌های اشتغال جوانان در این حوزه را فراهم کرد.


نقل قول ها و پیام های مرتبط

انالله و انا الیه راجعون

ویروس کرونا در نخستین روزهای بهار، داغ عزیز هنرمندی را بر دل‌ها گذاشت که نام آشنایی در عرصه پویانمایی کشور بود. درگذشت محمد ابوالحسنی، از تهیه کنندگان با سابقه هنر پویانمایی را تسلیت عرض می‌کنم.

آن هنرمند همواره نقشی پویا در تولیدات پویانمایی داشت و آثار ماندگار فراوانی خلق کرد که علاوه بر خنده و نشاط، مخاطب را به تفکر فرو می‌برد. «شوخی شوخی» شبکه سه سیما که هم اکنون روی آنتن رسانه ملی است، جدیدترین اثر ابوالحسنی عزیز بود که در آن با استفاده از تجربیات پویانمایی، کاری متفاوت در حوزه عروسکی تولید کرد و توانست مخاطب را با خود همراه کند.

از درگاه خداوند تعالی برای آن فقید سعید، علو درجات و برای بازماندگان، به ویژه خانواده محترم و همکاران هنرمند او صبر و اجر مسئلت دارم.

انالله و انا الیه راجعون

امروز سینمای ایران، «محمد ابوالحسنی» تهیه‌کننده‌ای جسور، خلاق و دوست‌داشتنی را از دست داد.

هنرمندی که در آثارش خیال انگیزی، شادی، شور زندگی و رنگ‌عشق را برای کودکان و خانواده های ایرانی آفرید و تا لحظه آخر عمر خویش، در اندیشه خلق اثری تازه بود.

تولید محتوای بومی، انتشار و بازاریابی محتوا بخصوص برای مخاطبان کودک در فضای مجازی، برای او دغدغه ای جدی بود و از ایده های نوآورانه جوانان در این زمینه استقبال و حمایت می‌کرد.

بنیاد سینمایی فارابی در سال ۱۳۹۷ با هدف «تحول در زیست بوم سینمای ایران و توسعه بازار»، تفاهم نامه سه جانبه تأسیس «مرکز نوآوری و شتابدهی سینمای ایران» را با وی و معاونت عملی فناوری به امضا رساند. اما متأسفانه موانعی از جنس نگاه محافظه کارانه و محتاطانه مجریان در برابر نوآوری، شکل گیری و راه اندازی این مرکز را به تأخیر انداخت که یقینا می توانست یکی از اتفاقات مهم سینما در دهه ۹۰ و در آستانه ورود به قرن جدید باشد.

در نهایت اندوه و تأثر و دلی مملو از بغض و تأسف و بهت، ناچاریم مرگ این تهیه کننده سینما را باور کنیم و برای همه خانواده سینما و دوستدارانش، برای کودکان و نوجوانان که او برایشان وب سری، انیمیشن و فیلم ساخت، آرزوی صبر کنیم.

فقدان این هنرمند عزیز را به پدر فرهیخته و مادر داغدار ایشان، خانواده شادروان ابوالحسنی و همسر و فرزندانش و هنرمندان سینما، تسلیت و تعزیت می‌گویم و برای آن مرحوم از درگاه خداوند متعال، علو درجات را مسئلت دارم‌.