محمود حکیمی


اطلاعات شناسنامه ای

تاریخ تولد: ۱۳۲۳/۰۶/۰۹
تاریخ وفات: ۱۴۰۳/۰۶/۳۰
محل وفات: تهران، ایران
محل دفن:


دلیل شهرت

نویسنده

نویسنده و پژوهشگر تاریخ اسلام

علت وفات

بیماری


توضیحات و جزئیات بیشتر

محمود حکیمی در سال ۱۳۲۳ در تهران متولد شد و پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی و متوسطه، برای تحصیل دررشته زبان انگلیسی وارد دانشگاه تربیت معلم شد و پس از مدتی تدریس در مدارس تهران، برای ادامه تحصیل دررشته تعلیم و تربیت به انگلستان رفت و پس از دریافت درجه فوق لیسانس و بازگشت به ایران، به تدریس در مراکز تربیت معلم پرداخت. او در دوران بازنشستگی به کار مورد علاقهٔ خود که همان تحقیق و تألیف در زمینهٔ ادبیات معاصر انقلابی ایران و تاریخ تمدن است، می‌پرداخت. محمود حکیمی از روزگار تحصیل به ادبیات فارسی و تاریخ تمدن علاقه داشت و با این گرایش به مطالعه آزاد می‌پرداخت.
فرهنگسرای نوجوانان درمنطقه ۱۸ شهرداری تهران کتابخانه‌ای را به نام محمود حکیمی نام‌گذاری کرده است که در سال ۱۳۸۲ توسط او افتتاح شد. وی در اوایل دهه ۸۰ شمسی به دلیل آثار و مقالات زیادی که در زمینه نهضت حسینی داشت، مورد تقدیر قرار گرفت و خادم فرهنگ عاشورایی لقب گرفت.

«غرب بیمار»، نخستین کتاب محمود حکیمی است که در سال ۱۳۵۱ منتشر شد و از دیگر آثار ماندگار وی می‌توان به «همراه با عارفان، عیاران و جوانمردان»، «در مدرسه مولانا: سیری در مثنوی معنوی»، «داستان‌ها و فراز‌هایی از زندگانی امام حسین»، «سلحشوران علوی»، «در سرزمین یخبندان»، «اشراف زاده جوان» و ... اشاره کرد.

این نویسنده و پژوهشگر از مدتی پیش درگیر بیماری شده و در بیمارستان شریعتی تهران بستری بود؛ وی پس از تحمل یک دوره بیماری جان به جان آفرین تسلیم کرد.

مطالعه بیشتر


نقل قول ها و پیام های مرتبط

بسم الله الرحمن الرحیم
انالله و انا الیه راجعون

درگذشت نویسنده و محقق توانمند عرصه تاریخ و ادبیات انقلابی و چهره ماندگار آموزش و پرورش کشورمان، استاد محمود حکیمی، موجب تاثر شد.

این خادم فرهنگ عاشورایی، با اخلاص و تلاش‌های فراوان تمام عمر خود را وقف انجام فعالیت‌های متعدد فرهنگی، تولید آثار علمی ارزشمند در زمینه تاریخ اسلام، تبیین معارف اهل بیت علیهم السلام و ادبیات معاصر و انقلابی کرد و نام و یاد خود را در تاریخ فرهنگ و ادب این مرز و بوم برای همیشه ماندگار نمود.

اینجانب این ضایعه را به اصحاب قلم و اندیشه، عموم دوستداران و به ویژه خانواده مکرم آن مرحوم تسلیت می‌گویم و از درگاه خداوند متعال برای ایشان رحمت و رضوان الهی و هم نشینی با صالحان و برای بازماندگان صبر و سلامتی خواستارم.

مسعود پزشکیان
رئیس جمهوری اسلامی ایران

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

إنّا للّه و إنّا إلیه راجعون

درگذشت نویسندۀ توانمند و پژوهشگر تاریخ اسلام و معاصر، استاد محمود حکیمی، موجب تأسف و تألم گردید.

استاد محمود حکیمی یکی از مؤلفان و مترجمان پرکار و محقق و پژوهشگر اندیشه‌ورزی بودند که عمر خود را صرف تدریس در مراکز آموزشی و تربیت معلم، مطالعه و بررسی در حوزۀ ادبیات معاصر، انقلاب اسلامی، معارف اهل‌بیت علیهم‌السلام و به‌ویژه نهضت و قیام حسینی کردند که به‌شایستگی لقب خادم فرهنگ عاشورایی زیبندۀ ایشان است و به‌طور یقین آثار ارزشمند استاد سهم بسزایی در ترویج اندیشه برای نسل انقلاب در دهه‌های ۵۰ و ۶۰ و پس از آن در میان علاقه‌مندان و جوانان داشته است.

ضمن عرض تسلیت به جامعۀ فرهنگی و اهل‌قلم، دوستداران و خانوادۀ محترم، برای آن چهرۀ اندیشمند علو درجات و رحمت واسعه و برای بازماندگان صبر و اجر از درگاه خداوند متعال مسئلت دارم.

محمدباقر قالیباف
رئیس مجلس شورای اسلامی